Spieringspies

Spieringspies
Spieringspies met Duroc d’Olives

Benodigheden

Duroc d’Olives spiering

Olijfolie

Verse oregano, verse tijm, pepper en zout

Paprika poeder

Enkele takjes verse rozemarijn

Werkwijze

Verwarm de BBQ en zet de temperatuur op 200°. Hak de oregano en tijm fijn. Doe het paprikapoeder en de kruiden in een kommetje en voeg 5 el olijfolie toe tot je een lopende marinade krijgt. Snijd de spiering in reepjes van een halve cm dik en 5 cm lang. Leg een 6-tal reepjes na elkaar en prik er links en rechts een satéstok door om het opkrullen te vermijden. Bind de takken rozemarijn samen met keukentouw tot een borsteltje. Gril de spiesjes een 6-tal minuten. Draai ze elke minuut om en bestrijk telkens het vlees met de marinade. Gebruik hiervoor het rozemarijnborsteltje, dat je daarna op de grill mag leggen om op te branden zodat het nog wat rook afgeeft aan het vlees.

Over Duroc d’Olives

Mals, gezond en buitengewoon lekker: dat zijn de drie waardevolste eigenschappen van Duroc d’Olives varkensvlees.

Ze hebben ze te danken aan de combinatie van een bijzonder varkensras en een speciaal samengesteld dieet. En bovenal ga je van Duroc d’Olives varkensvlees houden omdat het zo verrukkelijk sappig en zacht is.

In onze slagerijen

U vindt Duroc d’Olives spierings in onze slagerijen in Corbion en Alle sur Semois