{literal} {/literal} {literal} {/literal}

Everzwijn uit onze Ardense bossen speciaal voor jou!

Everzwijn is een steviger en mager vlees dan varkensvlees. Rijk aan eiwitten en mineralen (zoals fosfor), is het ook laag in cholesterol en zijn vitamine B-gehalte is belangrijk. Het is dus een gezond wild.

Wij bieden u everzwijn, in verschillende vormen. Uw keuze hangt af van hoe u het gaat koken: In de oven of pan of in een braadpan.

  • De stoofvlees van everzwijn

    De stoofvlees van everzwijn is een set kleine stukjes everzwijn die van de schouder, kraag en gebraden schaafwonden worden gesneden. Het kan ook wel carbonnade genoemd worden. Verkocht per 500g of kilo kan de stoofvlees al dan niet gemarineerd worden voor het koken, afhankelijk van de smaak.

    Marinade of niet?

    De marinade verzacht het vlees. De klassieke marinade wordt vaak bereid met rode wijn, uien, sjalotten, knoflook, wortelen, een boeket garni, zout, peper, wijnazijn en olie. Het kan 30 minuten worden gekookt als u de smaak van groenten wilt ontwikkelen, maar het is beter om het na het afkoelen te gebruiken. Afhankelijk van het totale gewicht van de stoofvlees wordt een nacht tot drie dagen marinade aanbevolen.

  • Gebraad van everzwijn

    Het gebraad is eigenlijk de dij (of dij), dus het achterste deel van het zwijn. Dit vlees is mals, smakelijk en kruidig. De bereiding van het braadstuk van everzwijn is een kwestie van tijd, recept en geduld. In de oven op lage temperatuur of omringd door bacon op een hogere temperatuur, in de pan die als kleine brokken of in een hele braadpan wordt gevormd en wordt gestoofd. We bieden het aan op 500g of per kilo.

    Recepten

    Op onze blog vindt u een recept met stoofvlees van everzwijn met bier. Maar er zijn duizenden op het internet. Deze recepten worden vaak bereid tijdens het seizoen en dus tijdens de feestdagen.

  • De onbeende rug van everzwijn

    De onbeende rug van everzwijn is het deel van het zadel (rug) van de filet. Het kan eenvoudig worden bereid door het te bakken, aan alle kanten aangebraden. Het kan worden geserveerd met grote veneur saus of port saus. Geniet ervan met gestoofde andijvie of c paddenstoelen of meer uitzonderlijk sinaasappel of appel.

  • Everzwijn paté met appels

    Deze paté is het resultaat van een huwelijk tussen varkensvlees en everzwijn. Met de specerijen en vruchten (appels) die deze twee vleessoorten begeleiden, heeft de pâté een bepaalde smaak en textuur die kenmerkend is voor ons. Het vlees van de everzwijn brengt al zijn vasthoudendheid in de mond, terwijl het varkensvlees zeer waarneembaar vet in een pâté brengt.

  • Pure everzwijn filet

    Het is in feite filet mignon van everzwijn, licht zout en gerookt. Ideaal voor een aperitief, zal deze zuivere filet van everzwijn uw gasten verrassen met zijn smaak in de mond. In de Fumet des Ardennes wordt het in 200 of 300 g bereid.

De voordelen van online bestellen

  • Levering

    Livraison à votre domicile sur toute la Belgique et le Grand Duché de Luxembourg, par nos livreurs en camionnette réfrigérée en 72h hors we et jours fériés sauf communication contraire de notre préparateur de commande.

  • Alles staat onder vacuüm

    Al ons vlees van wild (hinde, everzwijn en reebok) wordt onder vacuüm geleverd voor een betere kwaliteit en voedselverzekering. De afleveringagenten brengen ze binnen 72 uur na ons en op feestdagen naar u in gekoelde bestelwagens, tenzij anders aangegeven door onze ordervoorbereider. Op elk vacuümpak is er een datum die niet mag worden overschreden als je je spel in de koelkast wilt houden. Maar je kunt ook besluiten om je vlees te bevriezen en buiten het seizoen te eten.

  • Tot uw dienst

    Advies en after-sales service tot uw beschikking.

Gezonde fokkerij en gezonde voeding

Le Fumet des Ardennes, het zijn 2 slagerijen, 1 wildworkshop, een fokkerij van koeien en schapen. Het is ook meer dan 30 jaar ervaring in slagerij en meer dan 10,000 trouwe klanten die niet aarzelen om ons bij te sluiten op sociale netwerken.

Certificering

  • Erkend vakman

  • BGA

  • Ardeense hesp

Notre histoire

Le Fumet des Ardennes begon zijn activiteiten in 1989.

Olivier Pierre zette de nalatenschap van de familie voort. Als ondernemer in hart en nieren en begiftigt met een visionnaire geest, ontwikkelde hij zijn activiteiten met de hulp van zijn vrouw en ongeveer 19 full-time equivalente arbeiders en bedienden.

Gelegen in Corbion in de stad Bouillon, in het hart van de provincie Luxemburg, Le Fumet des Ardennes biedt u het genoegen van het proeven van regionale smaken door tussenkomst via zijn twee slagerijen.

De zaak biedt vlees van zijn eigen boerderij zijnde : runds-, schepen- en lamsvlees, maar ook vlees van lokale producenten die streven naar het leveren van gezond en kwaliteitsvlees.

Le Fumet des Ardennes adviseert u graag bij geplande evenementen (recepties, communies, verjaardagen, enz.) heeft zijn traiteursdienst en bereidt ook sappige varkens aan het spit. Het huis biedt ook vleescolli's van de boerderij aan, wildcolli's of barbecue tijdens het seizoen.