Dates limite de livraison pour: Noël : 15/12 & Nouvel An : 18/12
{literal} {/literal} {literal} {/literal}

De hinde van onze Ardense bossen is voor u!

De hinde is een mals, smakelijk en kruidig vlees. Rijk aan eiwitten en mineralen, is het ook laag in cholesterol en zijn vitamine B-gehalte is belangrijk. Het is dus een gezond wild.

Wij bieden u de hinde, in verschillende vormen. Uw keuze hangt af van hoe u het gaat koken: In de oven of pan of in een braadpan.

  • Stoofvlees van hinde

    De stoofvlees is een set kleine stukjes van de schouder, de kraag en de gebraden schraap. Het wordt ook wel het wild carbonnade genoemd. Verkocht per 500g of kilo kan de stoofvlees al dan niet gemarineerd worden voor het koken, afhankelijk van de smaak.

    Marinade of niet?

    De marinade verzacht het vlees. De klassieke marinade wordt vaak bereid met rode wijn, uien, sjalotten, knoflook, wortelen, een boeket garni, zout, peper, wijnazijn en olie. Het kan 30 minuten worden gekookt als u de smaak van groenten wilt ontwikkelen, maar het is raadzaam het na het afkoelen te gebruiken. Afhankelijk van het totale gewicht van de stoofvlees wordt een nacht tot drie dagen marinade aanbevolen.

  • Gebraad van hinde

    Het gebraad is eigenlijk de dij (of dij), dus het achterste deel van de doe. Dit vlees is extreem mals en mager. De voorbereiding van de braadstof is een kwestie van tijd, recept en geduld. In de oven op lage temperatuur of met bacon bedekt op een hogere temperatuur, in de koekenpan in filets of in een hele braadpan en gestoofd. We bieden het aan op 500g of per kilo.

    Recepten

    Op onze blog vind je twee recepten met geroosterde hertenbout: hertenbout met bier en port en hertenbout met wijnsaus en chocolade. Maar er zijn duizenden recepten op internet te vinden. Deze gerechten worden vaak bereid tijdens het wildseizoen en dus ook tijdens de feestdagen.

  • Ontbeende rug van hinde filet

    De ontbeende rug is het deel van het zadel (rug) van de hinde zonder bot. Het kan eenvoudig worden bereid door het te bakken, aan alle kanten aangebraden. Het kan worden geserveerd met honing saus, bier, wijn of zelfs balsamico azijn, afhankelijk van uw verbeelding. Geniet ervan met gebakken aardappelen, wortelen, gestoofde cichorei of fruit gekookt als peren.

  • De echte biefstuk

    Gesneden in 2 cm dikke plakjes, wordt de biefstuk in feite gesneden in het rooster van de hoed. Wij bieden steaks van minimaal 360 g per stuk. Ze kunnen dus in de pan worden gekookt, net als rundvlees, maar dan op gemiddelde temperatuur (nooit hoog)! Idealiter zouden ze zeldzaam moeten worden geserveerd. Het verschil zal zijn in de specifieke textuur en smaak van het vlees van wild, omdat als je kwaliteitsrundvlees koopt, de tederheid van het vlees zal identiek zijn of zelfs soms een beetje meer smelten.

  • Hinde paté met veenbessen

    Deze paté is het resultaat van een huwelijk tussen varkensvlees en hinde. Met de specerijen en vruchten (veenbessen) die deze twee vleessoorten begeleiden, heeft de pâté een bepaalde smaak en textuur die typerend is voor de pâté bien de chez nous. Het hinde vlees brengt al zijn zoetheid en taaiheid terwijl het varkensvlees zeer waarneembaar vet in een pâté brengt.

De voordelen van online bestellen

  • Levering

    Levering aan uw huis in heel België en het Groothertogdom Luxemburg, door onze verwerkers in gekoelde bestelwagen in 72 uur, exclusief wij en feestdagen.

  • Alles staat onder vacuüm

    Al ons vlees van wild (hinde, everzwijn en reebok) wordt onder vacuüm geleverd voor een betere kwaliteit en voedselverzekering. De afleveringagenten brengen ze binnen 72 uur na ons en op feestdagen naar u in gekoelde bestelwagens, tenzij anders aangegeven door onze ordervoorbereider. Op elk vacuümpak is er een datum die niet mag worden overschreden als je je spel in de koelkast wilt houden. Maar je kunt ook besluiten om je vlees te bevriezen en buiten het seizoen te eten.

  • Tot uw dienst

    Advies en after-sales service tot uw beschikking.

Gezonde fokkerij en gezonde voeding

Le Fumet des Ardennes, het zijn 2 slagerijen, 1 wildworkshop, een fokkerij van koeien en schapen. Het is ook meer dan 30 jaar ervaring in slagerij en meer dan 10,000 trouwe klanten die niet aarzelen om ons bij te sluiten op sociale netwerken.

Certificering

  • Erkend vakman

  • BGA

  • Ardeense hesp

Notre histoire

Le Fumet des Ardennes begon zijn activiteiten in 1989.

Olivier Pierre zette de nalatenschap van de familie voort. Als ondernemer in hart en nieren en begiftigt met een visionnaire geest, ontwikkelde hij zijn activiteiten met de hulp van zijn vrouw en ongeveer 19 full-time equivalente arbeiders en bedienden.

Gelegen in Corbion in de stad Bouillon, in het hart van de provincie Luxemburg, Le Fumet des Ardennes biedt u het genoegen van het proeven van regionale smaken door tussenkomst via zijn twee slagerijen.

De zaak biedt vlees van zijn eigen boerderij zijnde : runds-, schepen- en lamsvlees, maar ook vlees van lokale producenten die streven naar het leveren van gezond en kwaliteitsvlees.

Le Fumet des Ardennes adviseert u graag bij geplande evenementen (recepties, communies, verjaardagen, enz.) heeft zijn traiteursdienst en bereidt ook sappige varkens aan het spit. Het huis biedt ook vleescolli's van de boerderij aan, wildcolli's of barbecue tijdens het seizoen.