{literal} {/literal} {literal} {/literal}

Een familiebedrijf met de knowhow die alleen in onze mooie Belgische Ardennen te vinden is.

Ons verhaal

Le Fumet des Ardennes begon zijn activiteiten in 1989.

Olivier Pierre zette de nalatenschap van de familie voort. Als ondernemer in hart en nieren en begiftigt met een visionnaire geest, ontwikkelde hij zijn activiteiten met de hulp van zijn vrouw en ongeveer 19 full-time equivalente arbeiders en bedienden.

Gelegen in Corbion in de stad Bouillon, in het hart van de provincie Luxemburg, Le Fumet des Ardennes biedt u het genoegen van het proeven van regionale smaken door tussenkomst via zijn twee slagerijen.

De zaak biedt vlees van zijn eigen boerderij zijnde : runds-, schepen- en lamsvlees, maar ook vlees van lokale producenten die streven naar het leveren van gezond en kwaliteitsvlees.

Le Fumet des Ardennes adviseert u graag bij geplande evenementen (recepties, communies, verjaardagen, enz.) heeft zijn traiteursdienst en bereidt ook sappige varkens aan het spit. Het huis biedt ook vleescolli's van de boerderij aan, wildcolli's of barbecue tijdens het seizoen.

Onze productiegeheimen

 • Roken

  Al onże producten worden met de hand gerookt in een traditionele rokerij waar eiken- en beukenhouten zaagsel verbrand zoals onze voorouders dat deden, waardoor ze een onvergelijkbare smaak krijgen. Alle producten worden boven het zaagsel gehangen om een rokerij smaak te krijgen.

 • BGA Zoutkamers

  Sommige van onze vleeswaren zijn BGA's, wat betekent dat ze afkomstig zijn van een Beschermde Geografische Aanduiding. Ze worden in de Ardennen gemaakt volgens nauwkeurige specificaties. De stukken worden droog gezouten, gerookt met Ardens hardhout en volgen een langzaam rijpingsproces met een verschillende minimumdatum voor elk product. Aan het einde van de productiecyclus wordt het gezouten vlees verzegeld met het Europe BGA-logo.

 • Het gesprek

  De conservering is niet erg verschillend voor elk product (behalve voor de tijd die op elk product is aangegeven). Als de ham of de worst droog genoeg is voor de consument, moet deze op een koele, droge plaats worden bewaard.

  Als het daarentegen niet droog genoeg is, hang je het gewoon op een droge en relatief koele plaats op het naar je zin is. Als het product tijdens het drogen is gebleekt, wrijf het dan gewoon in met een vochtige doek om het zout dat op het omhulsel is verschenen te verwijderen. Na elke snede moet een stuk aluminiumfolie, stretchfolie of een doek over de snede worden gelegd om uitdroging te voorkomen.

Gezonde fokkerij en gezonde voeding

Het fokken gebeurt in onze eigen boerderij, in een gesloten circuit en met respect voor het milieu en de dieren. De koeien en lammeren brengen het grootste deel van hun leven door in een vrije ruimte en worden gevoederd met veel vlas dat rijk is aan omega-3. Het varkensvlees is afkomstig van DUROCS D'OLIVES. Het wordt in Wallonië vetgemest met een menu dat bestaat uit zuivere zaden en olijfolie. Olijfolie bevat weinig verzadigde vetten die schadelijk zijn voor de gezondheid, maar bevat meer onverzadigde vetzuren. Dit zit in het vet van varkensvlees, waardoor het malser en smakelijker wordt. Het wild in het seizoen is afkomstig van uitsluitend lokale jacht.

Getuigenissen

 • Familie en ambachtelijk, in het centrum van de Ardennen zijn veel dynamische kleine bedrijven gevestigd, vaak familiebedrijven en ambachtelijke bedrijven, die de steunpilaar zijn van onze economische activiteit. Slagerijj, varkensslagers, vleeswaren en delicatessenwinkels, "complementaire ambachten die goed samengaan", de familie Pierre en hun bedrijf "Le Fumet des Ardennes" in Corbion en Alle zijn daar perfecte voorbeelden van.

  Van de Ferme du Ratentou

Certificering

 • Erkend vakman

 • BGA

 • Ardeense hesp